DOLAR 32,3449 0.28%
EURO 35,1383 -0.02%
ALTIN 2.309,171,40
BITCOIN %
Gaziantep
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TEB Portföy’den geleceğe yeni yatırım aracı: “Metaverse Fonu”
  • Atar Haber
  • Teknoloji
  • TEB Portföy’den geleceğe yeni yatırım aracı: “Metaverse Fonu”
128 okunma

TEB Portföy’den geleceğe yeni yatırım aracı: “Metaverse Fonu”

ABONE OL
9 Mayıs 2022 09:00
TEB Portföy’den geleceğe yeni yatırım aracı: “Metaverse Fonu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurgusal evren olarak bilinen metaverse dünyasına TEB Portföy, “Metaverse ve Dijital Teknolojiler Değişken Fonu”yla adım attı. TEB Portföy Metaverse ve Dijital Teknolojiler Değişken Fonu’yla donanım, yazılım ve dijital altyapı alanlarında alternatif bir yatırım modeli yaratılırken, aynı zamanda internetin ve teknolojinin geleceğine yatırım imkanı sunulması hedefleniyor.

 

Yağız Oral: “Değişen dünyaya alternatif yatırım aracı sunduk”

TEB Portföy Yönetimi Genel Müdürü Yağız Oral, “Değişen dünyada alternatif yatırımları değerlendirmek için bu yeni fonu yatırımcılara sunduk. Metaverse yatırım dünyasını üç ana başlıkta değerlendirebiliriz: Donanım (VR gözlükler, konsollar vs.), Yazılım (3D yazılımlar, oyun platformları vs.) ve Altyapı (GPU/CPU üreticileri, bulut teknolojileri altyapı sağlayıcıları vs.). Bu üç kategori metaverse dünyasının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Teknoloji sürekli değiştiği ve geliştiği için biz de dengeyi korumak adına bu üç başlıktaki şirketlere dengeli yatırım yapmayı hedefliyoruz. Böylece hem çeşitlendirmeyi kontrol edebiliyor hem de Nasdaq endeksine ait hisse senetleri alokasyonumuzu belirlediğimiz ölçüde tutabiliyoruz” diye konuştu.

 

Metaverse’e yatırımın, portföy çeşitliliği açısından fayda sağlayacağı gibi, aynı zamanda yatırımcıya büyüme potansiyeli yüksek ve yeni gelişmekte olan bir alanda pozisyon alma imkanı da sağlayacağının altını çizen Yağız Oral, “Bu tip yeni teknoloji yatırımlarının profesyoneller tarafından yönetilen yatırım fonları kullanılarak yapılması yatırımcının bu temaya hitap eden yatırım evrenini daha iyi değerlendirebilmesini sağlayacak.” dedi.

 

Teknolojinin önemi ve gelişiminin her geçen gün hızla arttığının altını çizen Yağız Oral, şöyle devam etti: “Biz de TEB Portföy olarak değişen dünyada önem kazanacağına inandığımız temalara konsantre olarak, farklı ihtiyaç ve beklentileri karşılayabileceğini düşündüğümüz yatırım fonu alternatiflerini yakından takip ediyor ve yatırımcılarımızla buluşturmaya çalışıyoruz.”

 

Alt ve üst limit yok

TEB Portföy Metaverse ve Dijital Teknolojiler Değişken Fonu’na TEB Şubelerinden, TEB ve CEPTETEB İnternet Sitesi ile CEPTETEB Mobil Bankacılık Uygulaması üzerinden ve tüm TEFAS’a üye olan fon dağıtım kuruluşları aracılığıyla yatırım yapılabilir. Fona, TEFAS sistemine dahil tüm kurumların şube, internet veya mobil kanalları ile TL üzerinden, bir alt ve üst limit olmaksızın yatırım yapmak mümkün.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ