DOLAR 32,3359 0.16%
EURO 35,2101 0.02%
ALTIN 2.246,900,16
BITCOIN 2103644-4,17%
Gaziantep

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzmir Sanata Doyacak
202 okunma

İzmir Sanata Doyacak

ABONE OL
9 Haziran 2022 21:50
İzmir Sanata Doyacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İZMİR’İN ÜÇ GÜNLÜK SANAT RANDEVUSU MANDOLİNDEN İLHAM ALAN FESTİVAL

 

Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) tarafından İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlar dizisi, 1.Ulusal Mandolin Festivali ile devam edecek. Kentin kültür mirasında ve Cumhuriyet dönemi müzik eğitiminde önemli paya sahip mandolin çalgısından yola çıkarak planlanan festival, 10-12 Haziran 2022 tarihleri arasında sanatı sanatseverler ile buluşturacak.

 

Türkiye’nin dünyaca ünlü opera sanatçısı ve tenoru Hakan Aysev'in 10 Haziran Cuma günü saat 20.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki muhteşem konseri ile başlayacak festival, DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nda hafta sonu sürecek konserlerle seyirciyi kucaklayacak. DEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mümtaz Hakan Sakar’ın şef olarak sahne alacağı ilk günkü konserde, Hakan Aysev’e, sanatçı Zhanna Aktürk, İzmir Mandolin Orkestrası ve Buca Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Yaylılar Orkestrası eşlik edecek. Aynı zamanda araştırma üniversitesinin 40. kuruluş yıldönümüne de ithaf olacak konser, vatandaşlara açık gerçekleştirilecek.

 

RANDEVULAR İPTAL: KİMLER YOK Kİ?

Açılış konserinin ardından; hafta sonu devam edecek festivalde, birbirinden özel isimler ve sanatçılar sahne alacak. DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlenecek programlara, Zeytin Çekirdekleri Mandolin Orkestrası, Mandolinata İstanbul, ALKÜ Mandolin Topluluğu, Grup Dostyürek, Okul Çalgıcıları Mandolin Topluluğu ve İzmir Mandolin Orkestrası dinleyicilerle bir araya gelecek. Etkinlikte ayrıca Münevver Eren, Mücahit Eren, Serpil Özyüksel, Gözde Özyüksel, Ersil Zhanna Aktürk, Natalia Barış, Ataç Aydın, Alesker Abbasov, Bülent Yazıcı, Ender Bilge, Sezen Aksu, Güney Gencol, Özgür Deveci ve Olga Guseyinova de sahne alacak.

 

SANAT TOPLUMLA BULUŞACAK

Festivalin Düzenleme Kurulu Başkanı da olan Doç. Dr. Mümtaz Hakan Sakar, “Rektörlüğümüz himayesinde Buca Eğitim Fakültesi öncülüğünde planladığımız mandolin festivali, üniversitemizin sanatı toplumla buluşturma misyonuna güç katmayı ve mandolin çalgısının önemine dikkat çekmeyi hedefliyor. Açılış konserini Hakan Aysev’in yapacağı bu etkinlikler için uzun bir planlama döneminden geçtik. Bu süreçte gördüğümüz destek ve ilgi de bizi çok mutlu etti. Kentin kültürüne ve müzik hayatını katkı sağlayacağını düşündüğümüz festivalimize vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ