DOLAR 32,3339 0.15%
EURO 35,1868 -0.02%
ALTIN 2.244,490,06
BITCOIN %
Gaziantep

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İZKİTAP kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
70 okunma

İZKİTAP kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor

ABONE OL
4 Kasım 2022 09:30
İZKİTAP kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık tarafından fuarizmir’de düzenlenen İzmir’in yeni kitap fuarı İZKİTAP; imza günleri, etkinlikler ve söyleşilerle devam ediyor. 6 Kasım’a kadar ve 10.00 – 20.00 saatleri arasında açık olan Fuarı, her gün her yaş grubundan binlerce İzmirli ziyaret ediyor.

 

İZKİTAP – İzmir Kitap Fuarı, bir haftada genci, öğrencisi yetişkini 10 binlerce İzmirliyi ağırladı. İZELMAN A.Ş. ve Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) desteğiyle yazar ve yayıncıları kitapseverlerle bir araya getiren fuara gelen kitapseverler, sevdikleri yazarları görebilme ve sohbet etme fırsatı buluyor. İzmirliler, gün boyu yayınevi stantlarını gezerek severek okudukları yazarların kitaplarını alırken çocuklar ve gençler de ağırlıklı olarak okul derslerine yardımcı olacak kaynak ve test kitaplarına ilgi gösteriyor. Fuar kapsamında düzenlenen söyleşi ve imza günleri de büyük ilgi görüyor. Çok sayıda yazar, imza günleri ile okurlarıyla buluşuyor.  

 

Şair ve yazar Şükrü Erbaş da imza günü ve Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından düzenlenen “Dil Çalgısının Şarkısı” başlıklı söyleşi ile okurlarıyla buluştu. 70 yaşında olduğunu ve lise birinci sınıftan itibaren yazdığını söyleyen Erbaş, edebiyat hayatını, yaşadıkları ile birlikte şiirlerinin ortaya çıkış süreçlerini anlattı. Okuyucularının yorumlarında şiirlerinde kendilerinden bir şeyler bulduğunu belirttiklerini söyleyen Şükrü Erbaş, “Hepimiz benzer hayal kırıklıkları, kırgınlıklar yaşayan insanlarız. Dizelerimde; yaşadığınız semtlerde, evlerde, bu düzende yalnız olmadığınızı, yaşadıklarınızın yansımasını görüyorsunuz. Benim evimin aynı zamanda okurun da evinin içi. İçinde yaşadığım toplumun ve zamanın bu yalnız ve yabancılaşmış ruhunu çok iyi biliyorum. Ben de yazdıklarımın ete kemiğe bürünmüş halini sizde görüyorum” dedi. 

 

Şiirlerinin yazılış süreçlerinden de bahseden Erbaş, “İnsan bir eksik sözdür” isimli kitabında yer alan ve “İyi şeyler düşünmek” şiirini okuyarak bu şiiri ilk kez sanatçı Mazlum Çimen’in okuduğunu ve şiirle ilgili söylediklerinin de kitapta yer aldığını söyledi. Şiir severlerin sorularını da cevaplayan Erbaş, söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı.

 

Şair, yazar, küratör Nihat Özdal, şair Duygu Kankaytsın moderatörlüğündeki “Koordinatlar Odağında, Yola Çıkmak, Yolda Yazmak” isimli söyleşide, Düğmeler, Deri ile Koordinatlar üçlemesinin son kitabı olan ve kıtalar arası yolculuklardan oluşan Koordinatlar’ı anlattı. Üç yıl sonra yeniden kitap fuarında olmanın mutluluğunu yaşadığını da dile getiren Özdal, insan ile doğa ilişkisinin tüm eserlerinde ve işlerinde ön planda olduğunu belirterek, “Dört kıtada birçok ülke dolaştım Koordinatlar’daki sözcükleri bulmak için. Halfeti, doğduğum topraklar 2000’li yıllarda sular altında kaldı. Doğduğunuz evi göstermek istersiniz, arkadaşınıza sevgilinize. Bundan yoksun bir hayat sürmek zorunda kaldım. Bu nedenle bende bir yeri kaybetmemekle ilgili bir duyarlılık oluşturdu. Zamanda geriye dönme şansımız yok, ama şu an bulunduğumuz yerin koordinatlarını almışsak 100 yıl, bin yıl sonra da olsa başka insanların bu koordinatlara dönebilme şansı var. Zamanda geriye dönemesek de anılar için hep bir koordinat var. Yeri kaybetmek korkusuyla başlayan benim bu serüvenim bazı yerlerle ilgili koordinatlar almak, kitap oldu” dedi.  

 

Nihat Özdal, hatırlamak istediklerini, unutmayacağı noktalara sakladığını ve bunların da kitapta ler aldığını belirterek, “Hatırlamayı daha kolay hale getirmek için nesnelerden ve sözcüklerden yardım aldım. Koordinatlar’da kendi mekanlarımı ve zamanlarımı işaretledim. Her koordinata, dünyanın bambaşka bir noktasından bende anıları olan nesneler gömdüm. Bir nokta, adres varsa, verilmişse mutlaka birileri gidecektir. Örneğin; Avustralya’nın Kanguru Adası’ndan aldığım deniz kabukları mesela, Tunus’ta Sahra Çölü’nün ortalarında” diye konuştu.

 

6 Kasım 2022 Pazar günü saat 20.00’a kadar açık olacak İZKİTAP, söyleşiler ve imza günleri ile yazarları kitapseverlerle buluşturmaya devam edecek. Hafta sonu, 300’ün üzerinde yazar imza etkinlikleri ile kitapseverlerle bir araya gelirken yazarların konuşmacı olduğu, farklı konularda 25 söyleşi gerçekleştirilecek.  

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin fuarizmir’e ulaşımını kolaylaştırmak için İZKİTAP’a özel ulaşım hatları oluşturdu. 92 numaralı Üçyol Metro-Fuar İzmir, 610 numaralı Gaziemir Semt Garajı-Fuar İzmir, 650 numaralı Fahrettin Altay-Fuar İzmir ve 540 numaralı Lozan Meydanı-Fuar İzmir hatları dışında Bornova Metro İstasyonu ile Şirinyer İZBAN aktarmadan her 25 dakikada bir sefer düzenleniyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ